figure

Vi vant! Nå skal vi utvikle fremtidens løsning for vinterdrift

Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Ringsaker har som ambisjon å revolusjonere vintervedlikeholdet! De har blitt tildelt 14 millioner fra Norsk Forskningsråd og Innovasjon Norge og etter en krevende anbudsprosess vant Betelo jobben med å utvikle fremtidens beste sanntidssystem for vinterdrift.

Fakta

Smarte Mjøsbyer

Smarte Mjøsbyer er et uformelt samarbeid mellom bykommunene Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Ringsaker, som alle ligger ved Mjøsa. Målet er å finne smartere og mer effektive tjenester for kommunenes innbyggere.

Kommunene er de fire mest folkerike kommunene i Innlandet med til sammen over 120.000 innbyggere.

Prosjektet Smart vinterveg er et innovasjonspartnerskap etablert av Smarte Mjøsbyer.

Les mer på prosjektets hjemmesider

Ved bruk av blant annet kunstig intelligens skal systemet helt eller delvis automatisere driftsoppgaver i forbindelse med brøyting og strøing. Løsningen vil kombinere værobservasjoner fra innbyggerne med maskinlæring og egne målestasjoner. Når det trengs å brøyte eller strø utkaller systemet nødvendig mannskap. Gjennom en publikumsløsning får innbyggerne oversikt og mulighet til å gi tilbakemeldinger.

– Dette er utrolig spennende. Betelos løsning kan virkelig gi nye muligheter for både planlegging, tilrettelegging og gjennomføring av veivedlikehold om vinteren. Målet er fornøyde innbyggere og brøyting og strøing til lavest mulig pris, sier Pål Godard, assisterende prosjektleder i Smart vinterveg.

Mjøsbyene har etablert innovasjonspartnerskapet Smart vinterveg, som vi nå blir en del av. Målestasjonene blir levert av Hamar-bedriften Recab AS, som jobber mye med utstyr som skal fungere i krevende miljøer.

Vi skal utvikle, teste og integrere nye, brukervennlige apper og webløsninger der avansert kartfunksjonalitet står sentralt. Løsningen blir en videreutvikling av vårt eget system, mLogg, som brukes av mange kommuner i dag. Vi ser frem til en spennende utviklingsperiode og et tett og godt samarbeid med alle involverte parter.

Vil du være med å utvikle fremtidens løsning for vinterdrift? Se ledig stilling her.

 

Vi skal utvikle, teste og integrere nye, brukervennlige apper og webløsninger der avansert kartfunksjonalitet står sentralt.